Vzhled stránek:
EN CZ
 Zdvihací zařízení - jeřábky

Použití

Ruční zdvihací zařízení (jeřábky) jsou určeny pro zvedání nejrůznějších břemen – čerpadel, míchadel, česlicových košů a jiných zařízení používaných na čistírnách odpadních vod nebo čerpacích stanicích.

Zdvihací zařízení Zdvihací zařízení - nákres

Technický popis

Hlavní nosné prvky konstrukce ručního zdvihacího zařízení jsou sloup, rameno, závěs kladky a dva čepy (jeden pro uchycení závěsu kladky v rameně a druhý pro uchycení kladky v závěsu). Pro zvedání a spouštění břemen se používá ruční lanový naviják s nerezovým lankem. Sloup zdvihacího zařízení je vsunut do patního ložiska (patky), které umožňuje otáčení jeřábku (jeřábek je pro snadné otáčení vybaven pákou s rukojetí).

Materiálové provedení

Sloup, rameno a patka jsou vyrobeny z oceli 11 353, závěs kladky z oceli 11 373 a čepy jsou vyrobeny z oceli 11 500. Konstrukce je žárově zinkována.

Montáž

Patka se dá kotvit podle potřeby buď na vodorovnou betonovou plochu, na svislou betonovou plochu (např. stěna nádrže) nebo na hranu betonové nádrže. Kotevní materiál je vždy součástí dodávky.

patky

Nosnost a velikost vyložení

Jeřábky jsou vyráběny v celé škále nosností s různou délkou vyložení ramene podle potřeb zákazníka.

Standardní řada nosností: 50 kg, 100 kg, 150 kg, 200 kg, 250 kg, 300 kg, 350 kg

Standardní řada vyložení ramene: 0,8 m; 0,9 m; 1 m; 1,1 m; 1,2 m; 1,5 m; 1,7 m

Na základě požadavku zákazníka může mít rameno více otvorů pro připevnění závěsu kladky, čímž lze měnit délku vyložení. Rovněž dle přání lze vyrobit jeřábky i s jinou nosností a vyložením ramene, než jak je uvedeno výše.